Despre produsele de protecție solară-ce trebuie să ştii neapărat

Cu toții știm cât de nocive pot fi razele UV pentru pielea noastră. Așadar, am decis să facem un articol în care să detaliem puțin acest subiect și să alegem varianta potrivită pentru pielea și corpul nostru. 😊

Reduceți riscul de cancer de piele purtând pălării, ochelari de soare și îmbrăcăminte cu mâneci lungi sau cu protecție UV.  Și, desigur, NU UITAȚI de protecția solară! Dar asigurați-vă că faceți o alegere bună, protecțiile solare să aibă ingrediente cât mai naturale, căci nu toate produsele de protecție solară conțin aceleași ingrediente❗️

Există două tipuri principale de protecție solară: chimică și fizică.  

Să vorbim puțin despre protecția solară chimică:

Când este activat de soare, acest tip de filtru determină reacții chimice la suprafața pielii pentru a absorbi razele UV.  Deoarece sunt ușor de aplicat și convenabile la preț, cremele solare chimice sunt extrem de populare.  Însă recent au fost supuși controlului asupra riscurilor potențiale pentru sănătate.

În timp ce oxibenzona este cel mai frecvent filtru chimic utilizat, este și unul dintre cele mai îngrijorătoare. Se absoarbe ușor prin piele și se acumulează, perturbând funcția hormonală naturală.  Deoarece este utilizat în aproape orice protecție solară chimică, a fost găsit chiar și în laptele matern.  Cercetările asupra compusului implică faptul că și sistemele hormonale ale nou-născuților ar putea fi afectate. 

Pe de altă parte, există și protecția solară fizică:

Protecția solară minerală este diferită de protecția solară chimică. În loc să provoace reacții chimice pe piele, protecția solară pe bază de minerale folosește filtre fizice realizate fie cu oxid de zinc, fie cu dioxid de titan sau ambele.  Aceste minerale creează bariere fizice la suprafața pielii, pentru devierea și împrăștierea razelor UV dăunătoare.  Prin urmare, este normal ca textura să fie mai groasă în timpul aplicării.

Cremele de protecție solară fizică sunt recomandate, deoarece oferă o protecție puternică, cu riscuri minime sau chiar lipsite de risc pentru sănătate, moleculele lor sunt stabile și nu se degradează la soare.  În plus, oxidul de zinc oferă protecție cu spectru larg.  Ne ține în siguranță atunci când ne expunem la soare și ne protejează de efectele secundare nedorite!

 ☀️ Ca element, zincul contribuie la promovarea creșterii și a sănătății imunitare.

 ☀️ Cu cât particulele de zinc sunt mai mari și concentrația particulelor este mai mare, cu atât este mai albă protecția solară.  Cu toate acestea, este posibil să găsiți dimensiunea perfectă a moleculei de zinc pentru a obține un echilibru fin între siguranță și funcționalitate! În magazinul nostru găsiți patru mărci de produse ce oferă diverse combinații de filtre minerale și extracte din plante.

Iți oferim câteva sfaturi de aplicare, pentru ca experiența ta să fie cât mai plăcută:

🌱 aplică înainte cu 15 minute de expunerea la soare

🌱 asigură-te că pielea este bine hidratată 

🌱 nu aplica crema pe pielea udă

🌱 dacă un strat alb este încă vizibil, continuați să masați pielea pentru a-l distribui mai bine

🌱 reaplicați cel puțin după fiecare 2 ore de activitate normală, după 40 de minute de înot sau transpirație și imediat după uscarea cu prosopul.

Dacă îți dorești un produs care pur și simplu devine una cu pielea, îți recomandăm produsele Wooden Spoon cu zinc invizibil, revoluționar și inovator!

Vă dorim o vacanță cât mai lipsită de griji și o piele cât mai sănătoasă și răsfățată! ❤️